Велосипед + вільний час = Палац, озеро і стародавній костел

   Треба було мені з'їздити в місто Пустомити. Часу на поїздку було вдосталь, тож взяв я велосипед і покрутив педалі в сторону потрібного населеного пункту.
   На справи, що привели мене в райцентр найбільшого району області витратив години дві, а попереду ще залишалось купу вільного часу, вирішив витратити його з користю і поїхав дивитись цікаві місця в Пустомитах та поблизу.
   Палац, чесно кажучи палац в Пустомитах варто подивитись тільки тоді, коли ви вже і так в місті та маєте вільний час.


   Будівля - типовий зразок класицизму (взято з вікіпедії), збудована десь спочатку XXст. (точних даних немає).
   Зараз в преміщенні знаходяться різні конторки. Фасад палацу досить гарно відремонтовано і мабуть проводяться ще якісь роботи бо частина подвіря відгороджена будівельним парканом. Та все одно не вражає, от якби замість конторок, був музей з цікавими експонатами, тоді можливо, а так...

   Клацнув кілька разів фотоапаратом і поїхав на озеро в Глинну-Наварію. Де знаходиться озеро, я знав тільки приблизно, ніколи там раніше не був, але озеро в Наврії велике тож знайти його неважко. Їхав трасою, що веде з Пустомит на Львів і біля памятника звернув вправо.


   Правда, вправо звернути треба було трішки раніше, бо об'їжджати все озеро довкола в планах не мав, хотів лише поглянути, але нічого, поки їхав навкруги поговорив з рибаками - кажуть риба є, та їхати сюди варто більше для задоволення від процесу, а не за уловом))), про вартість рибалки сказали, що якщо є рибацький квиток то 3 гривні, без нього, минулого року платили по 20 гривень, а цього року скільки коштує рибалка не знають, платити за улов не потрібно.


   Ще поки об'їжджав озеро помітив маршрутку №172, котра відправляється з приміського вокзалу у Львові і їде попри саме озеро. Окремо варто згадати дорогу через дачі котрою я повертався до траси на Львів. Проїхавши дамбу озера в Глинній-Наварії, до речі тут мені найбільше сподобалось, в'їхав в затінок дерев, крони яких зрослись над старенькою, вузькою асфальтованою дорогою, такий собі бонус після розігрітого сонцем асфальту великих доріг чи засипаних щебенем вулиць села. З дороги є кілька з'їздів до озера та до облаштованого місця відпочинку, правда зараз воно в занедбаному стані.
   На трасу виїхав навпроти церкви від якої до старовинного костелу приблизно 300 метрів. Костел збудовано, за різними даними в 1626 або 1645 році,


але після цього його відновлювали в 1740-1760 роках під керівництвом архітектора Бернарда Меретин - той самий, що збудував собор св. Юра, Бучацьку ратушу і костел в с.Годовиця.


   От і побачив все, що хотів, пора повертатись додому, тим більше, що на горизонті уже з'явились темно-сині хмари, котрі несуть обіцяні прогнозом погоди грози...
   Якщо захочете покататись цими місцями то варто об'єднати цей маршрут з ОСЬ ЦИМ, для повноцінного велопоходу.

Карта (мапа) тут


Немає коментарів:

Дописати коментар