Як добратися, доїхати, дійти до гори Пікуй зі Львова

   Гора Пікуй - найвища вершина Львівської області і одна з найкрасивіших вершин Карпат, недаремно в народі побутує вислі - хто не бачив Пікуя той не бачив ні чого). Отож вирішив описати, як добратися до гори Пікуй.
 

   Отож найпростішим варіантом добратися до гори Пікуй зі Львова буде сісти на автобус Львів-Ужгород і ним доїхати в село Біласовиця, а звідти вже, можна сказати, всі дороги ведуть до вершини гори Пікуй. Автобус-автобусом, але віднедавна, порівняно))), в Україні дуже добре працює така штука, як "блаблакар"). Отож, можна сказати, навіть краще аніж автобус - заходите в блаблакар вводите Льві і Нижні Ворота (Біласовиця може не висвітлюватись), а далі вже вибираєте собі час і водіїв, щойно перевірив, знайшло рейсів певно 10, а мо й більше.
   Їдете поїздом зі Львова в Воловець, в Воловці пересідаєте на автобус в Біласовиця, що відправляється в 11:30 з автостанції в Воловці, або ж в напрямку Щербовця і звідти підніматись на Пікуй. Ось вам розклад руху автобусів з автостанції Воловець (2018 рік).


   Ще можна вибратись з Воловця бусом (стоять відразу біля вокзалу), вартість точно сказати не можу, але літом 2018, від Біласовиці до Воловця, з нас взяли по 20 гривень, але то хлоп просто вертався в Воловець і підібрав нас дорогою.

   Ну і ще один з варіантів, як добратися до гори Пікуй зі Львова - їдете електричкою в Сянки а звідти Вододільним хребтом ідете до самого Пікуя - і на Пікуї були і в повноцінному поході).
   Зараз ще на малюю карти, як дійти до вершини гори Пікуй з Села Біласовиця, хоч там якою дорогою не підеш все одно будеш на вершині, головне дотримуватись правильного напрямку).
   Ось карта, як дійти до гори Пікуй з села Біласовиця.





   Притримуйтесь жовтого маркеру коли почнете підйом в гори з села Біласовиця і орієнтовно через 6 км ви досягнете вершини гори Пікуй, інші марковані маршрути трішки довші і наскільки мені відомо, на червоному маршруті, тепер, доволі багато завалів після буреломів.



   Як ми вперше ходили на Пікуй можна глянути тут).
   А ви тепер знаючи, як добратися, доїхати, дійти до гори Пікуй зі Львова можете також піднятись на одну з цікавих вершин Карпат.

Немає коментарів:

Дописати коментар