Як добратися, доїхати, дійти до гори Хом'як

   Добратися, доїхати, дійти до гори Хом'як доволі просто, в порівнянні з іншими цікавими вершинами Горган. Доїжджаємо в Івано-Франківськ, а там сідаємо на будь-який автобус, що їде до Ворохта, виходимо між селами Микуличин і Татарів на ось такому повороті.


   Варто попередити водія, щоб висадив вас біля повороту - скажіть, що потрібно вийти біля повороту на водоспад Женецький гук, чому водоспад, а не гора?) Бо водоспад Гук більш відомий серед водіїв аніж гора Хом’як.
   Потрібні автобуси з Франківська їздять часто тож доїхати до початку підйому на гору Хом’як, доволі просто. Якщо добираєтесь з сторони Закарпаття, вам потрібні автобуси, що проїжджають через Яремче.

   Можливий і варіант з залізницею, але тоді вам потрібно буде пройти кілька зайвих кілометрів трасою з сіл Микуличин чи Татарів до потрібного повороту. Зараз є ще один маршрут підйому до вершини неподалік повороту на Буковель (зелений маркер), але все ж мабуть краще іти старою австрійською стежкою (червоний маркер), що починається неподалік вже неодноразово згаданого повороту).
    Коли ви вже таки добрались і вийшли де треба, то переходьте підвісний чи бетонний міст, який більше подобається і йдіть дорогою до початку маркованого маршруту на гору Хом’як.
   Не доходячи кілька десятків метрів до будки де збирають гроші за відвідини водоспаду Женецький Гук, зверніть вліво до початку підйому і маркованого маршруту.


   Підйом червоним маршрутом пологий і не важкий, лише після полонини Бараня на вас чекатиме більш стрімкий схил, пройшовши який ви досягнете вершини гори Хом’як.


   Карту маршруту до гори Хом’як можна глянути тут.
   Якщо є ще якісь питання стосовно того, як доїхати, добратися, дійти до гори Хом’як, пишіть в коментарях, буду радий допомогти.

Немає коментарів:

Дописати коментар