Навіщо ми йдемо в гори?

   Дуже часто знайомі котрі бачили гори лише по телевізору (є такі люди - це не фантастика) запитують в мене: "А для чого ти ходиш в гори?". Не хочу нікого образити, але ось картинка.


   Як можна пояснити людям в котрих зовсім інші цінності - матеріальні, коли вони роблять щось тільки для того щоб заробити гроші, коли їм сняться залізяки на колесах, коли вони не можуть спати бо сусід крутіше поштукатурив хату, коли всі їхні думки зайняті папером за котрий по теорії можна купити щастя, чи замінити...
    А що приносимо з гір ми? З матеріального хіба що грибів назбираємо чи трав).
   Скільки над цим не думав, не можу дати однозначної відповіді. Чого, для чого, навіщо брати важкий рюкзак і йти з ним подалі від тепла, стін, комфорту, розміреного життя до якого ми звикли? Хм, можливо в запитанні і є частина відповіді).


   А ще, можливо тому ми йдемо в гори, що хочемо жити кілометрами, а не квадратними метрами, хочемо побачити світ в якому живемо, а не закриватись в своїх маленьких комірках, хочемо з висоти поглянути на красу цього світу, хочемо хоч на мить уявити, як виглядає світ очима птахів, котрі літають в небесах, хочемо свободи, волі, хочемо жити по-справжньому, а не існувати по розпорядках дня, тижня, року, життя, котрі придумали не ми. Хочемо хоч на тиждень, день, місяць, хвилину стати вільними.


   Читав тему, на форумі, з назвою "Для чого ми ходимо в гори?" - ніхто не може дати однозначної, чіткої відповіді). Можливо тому, що скільки б не було версій "чому", скільки б не намагались дати відповідей, ніхто не скаже вам з 100% впевненістю, чому він покидає затишок і іде на зустріч з гірськими вершинами. Кожен іде туди за своїм, за чимось таким, що не пояснити словами, що можна лише відчути, побачити, пережити.


   Навіщо ми йдемо в гори, можливо щось подібне до того навіщо байкери їздять на мотоциклах а не на безпечних, зручних, теплих автомобілях. Круто? Та ні, круто зараз, здається, проводити вихідні в клюбах, їздити на Lexus і говорити папік), а завтра буде круто щось інше про яке обов'язково оголосять всім по ящику в рекламному блоці. А ми? А ми, як ходили в похід так і будемо, неважливо, що сьогодні круто бо там на нас чекають гори і кожен іде до них за своїм...


Немає коментарів:

Дописати коментар