Карта маршруту від Верховини, через Угорські Скелі та Піп Іван, до Вухатого Каменю.

Маршрут: Верховина - село Плай - полонина Кринта - Угорські Скелі - село Зелене - село Явірник - село Шибене - Піп Іван Чорногірський - Вухатий Камінь - Дзембронський водоспад - Дземброня (приблизно 55 кілометрів).







Клікніть по зображенню щоб збільшити


   Маршрут починається з міста Верховина, добратись до Верховини, якщо їдете зі Львова, найкраще - поїздом Ковель-Чернівці (відправлення зі Львова о 1:20) до Коломиї, а звідти автобусом в Верховину. Можна також добиратись автобусами через Івано-Франківськ.
   Від автовокзалу в Верховині потрібно іти до музею "Тіні забутих предків", знайти його не важко.



   Цією дорогою, що іде повз музей потрібно іти весь час прямо, коли пройдете Верховину і ліс після неї, буде дорога направо і вверх.


   Вона приведе вас в гірське село Плай. Тримайтесь цієї, можна сказати основної, дороги і вона приведе вас до полонини Кринта.
   Маршрут з Верховини до полонини Кринта ще не маркований, але на моїй карті позначено, що в планах є промаркувати цей маршрут.
   На полонині Кринта уже буде маркування (червоний маркер).



   Перед горою Скупова до червоного маркеру додасться синій, щоб потрапити до Угорських скель зверніть на дорогу з синім маркуванням.


   
   Синій маркер виведе вас на полонину біля Угорських скель (найвище з скель вже можна побачити з полонини вина височіє над лісом), щоб зайти до скель обійдіть полонину, як показано на карті. В лісі де знаходяться Угорські скелі буде жовте маркування.


   Далі повертаєтесь на синій маршрут


   і ним спускаєтесь в село Зелене. З зеленого до Шибеного ідіть весь час по дорозі, нікуди не звертаючи, аж до прикордонного поста (варто мати при собі документи).
   Можна також в Зеленому зачекати на автобус з Верховини до Шибене, але варто уточнити в місцевих коли саме буде автобус і чи його чекати, також можливий варіант, що вас хтось підбере дорогою.
   Пройшовши прикордонний пост, на роздоріжжі звертаєте на дорогу що іде праворуч, на ній уже буде зелене маркування.




   Зелений маршрут приведе вас, повз урочище Погорілець, полонину Веснарка, озеро Марічейка, до гори Піп Іван.
   До речі в урочищі погорілець встановлено стенд на якому є непогана карта з маршрутом до озера Марічейка та гори Піп Іван Чорногірський.


   Якщо ви ідете в зимовий період (лежить сніг), то можливий варіант, що каміння з маркуванням буде засипане снігом, а стежки до вершини ще не протоптані - в таких випадках, якщо ви без досвідченого інструктора і досвіду походів в зимовий період в вас небагато, краще звернути назад, бо є вірогідність виходу на карниз і зриву вниз, а також сходження лавини.
   Після вершини Попівана потрібно пройти до перемички між Чорногорою та Смотричем і Вухатим Каменем (червоний маркер).
  


По перемичці (Сідловині) веде жовтий маршрут.



   Стежки, що ведуть прямо ідуть до Смотрича, а лівіше ви побачите Вухатий Камінь. Перед розвилкою між Смотричем і Вухатим Каменем буде вказівник (в квітні 2016 він ще був на місці). Тримайтесь лівої сторони щоб вийти до Вухатого Каменю.
   З Вухатого Каменю до Дземброні веде синій маршрут, дорогою ще варто зайти до Смотрицького або, як його ще називають Дзембронського водоспаду. Коли спуститесь з Вухатого Каменю і звернете праворуч та пройдете перший потічок - на другому (перед самим лісом), якщо піднятись вверх по течії буде водоспад.


   З Дземброні варто спуститись до дороги на Ільці там можна зупинити попутку або ж сісти на автобус Шибене-Верховина.
   Виїхати з Верховини уже не повинно бути проблемою, ось кілька розкладів автобусів (квітень 2016).






Відео 

Переглянути інші карти (мапи) з моїх походів можна тут


Немає коментарів:

Дописати коментар