Карта маршруту до гроту Прийма, Бандерівських скель, ДОТу та печер поблизу Миколаєва.

Маршрут: станція Миколаїв-Дністровський - село Розвадів - грот Прийма - село Прийма - Бандерівські скелі - закинутий австрійський ДОТ - печери Білих Хорватів на околиці Миколаєва (приблизно 27 км).



Клікніть по зображенню щоб збільшити


   До станції Миколаїв-Дністровський (початок/кінець маршруту) можна добратись будь-якою електричкою, що їде зі Львова в сторону Стрия.
    З Миколаєва їдемо, через село Розвадів, на дорогу яка огинає кар'єр. Можна і через кар'єр, але все ж краще дорогою).

   Дорога приведе вас на околицю лісу, майже з самого початку лісу буде стежка, що веде праворуч (на фото біля початку стежки якраз стоїть авто, у вихідні дні тут можна побачити доволі багато автомобілів - так розповідали місцеві).


   Коли я був в цих краях, то біля початку стежки була насипана величенька купа будівельного сміття.


   Стежкою сходите до самого низу урочища Прийма і звертаєте ліворуч.


   Далі до самого гроту Прийма веде непогано протоптана стежка яка спочатку іде по дні урочища, а далі звертає вправо і веде вверх. Сам грот Прийма повинен знаходитись вверху по праву сторону. Влітку коли огляд закривають листя та чагарники можливо буде проблематично побачити грот Прийма з дна урочища, ось приблизні координати гроту Прийма 49°30'15,46" Пн. широти; 23°59'58,39"Сх. довготи. 


   Відвідавши урочище Прийма повертаємось на дорогу і їдемо до села, а скоріш хутора Прийма, на роздоріжжі повертаємо ліворуч і майже весь час прямо до полів на околицях Миколаєва. Далі, як показано на карті, звертаємо до лісу і виїжджаємо до озер.



   Їдемо вздовж озер, за озерами буде футбольне поле в кінці якого поворот в ліс, коли я був тут біля повороту був встановлений вказівник веломаршруту.


   В лісі буде роздоріжжя на якому потрібно звернути ліворуч.


   Обабіч дороги ви побачите пам'ятний хрест поблизу якого починається стежка до входу в печеру яка слугувала криївкою воїнам УПА. Вхід в печеру видно позаду хреста.


   Повертаємось роздоріжжя (на якому ми звертали в ліс щоб виїхати до озер) і їдемо вздовж колишнього кар'єру який тепер використовується під сміттєзвалище, на роздоріжжі ліворуч далі пряму в сторону траси Миколаїв-Львів.


   ДОТ буде справа від дороги, що веде з кар'єру до траси.


   Щоб потрапити до печер Білих Хорватів на околиці Миколаєва, повертаємось на дорогу, переїжджаємо трасу Миколаїв-Львів, далі їдемо до першого повороту праворуч і звертаємо до будинків, можна звернути в кількох місцях. Тут є декілька печерних комплексів, на карті показано дорогу до найбільш відвідуваного.


   Від печер повертаємось в Миколаїв і їдемо на станцію Миколаїв-Дністровський. Протяжність маршруту 27 кілометрів, цілком реально використовувати цей маршрут і як пішохідний.




   


Немає коментарів:

Дописати коментар