Як добратися, доїхати, дійти до гори Піп Іван Чорногірський

   Піп Іван Чорногірський одна з найпопулярніших, найкрасивіших, але й одна з важкодоступних гір, в плані добирання, Українських Карпат.
   Але, якщо сильно захотіти, то...
   Зараз опишу вам варіанти, яе доїхати, добратися, дійти до гори Піп Іван Чорногірський.


   Є кілька сіл звідки починайться маршрути, що ведуть до вершини гори Піп Іван - село Верхня Дземброня (синій маршрут), село Шибене (зелений маршрут) і ще є червоний маршрут яким ви пройдете весь Чорногірський маршрут перш ніж прийти до Піп Івана, але про нього я писати не буду).

    Отож, села Верхня Дземброня і Шибене. Щоб добратись в ці села вам перш за все потрібно приїхати в місто Верховина. В верхону заїхати особливих проблем немає, сюди доволі часто курсують автобуси з Івано-Франківсьта та Коломиї, а також (хто добирається з сторони Закарпаття) з Ворохти.
    Ось розклад автобусів з Верховини (взято з форуму eurotourist.club)

(натисніть на фото щоб збільшити)

   Нас цікавлять автобуси з сполученням до сіл: Шибене і Буркут, якими можна доїхати до початку зеленого маршруту, що веде від села Шибене до гори Піп Іван.
   Карту маршруту можна подивитись ось тут (частина від села Шибене до гори Піп Іван).
   Ще один автобус який нам потрібен Верховина-Дземброня. Ним ми доїдемо до початку синього маршруту, який веде через Вухатий Камінь або Смотрич до вершини гори Піп Іван. Цей маршрут, на мою думку є привабливішим з точки зору навколишніх краєвидів), аніж підйом з села Шибене. Підніматись краще, знову ж на мою думку), через Вухатий Камінь, а повертатись через Смотрич.
   Ось тут є карта цього маршруту (частина від села Дземброня до гори Піп Іван).


    Ну тепер ви орієнтуєтесь, як добратись, доїхати, дійти до гори Піп Іван Чорногірський, якщо виникнуть запитання, пишіть в коментарях, буду радий допомогти.

1 коментар: