Карта маршруту Свидовцем. Від Усть-Чорна до Драгобрату і далі до Ясіні

   Маршрут: Усть-Чорна - гора Стоги - гора Темпа - гора Унгаряска - гора Трояска - озеро Апшинець - гора Геришаска - озеро Ворожеска - гора Великий Котел - гора Стіг - Драгобрат - Ясіня (приблизно 48 кілометрів)

 

Клікніть по зображенню, щоб збільшити

   
   Найважче в цьому поході, мабуть, буде добратись до початку маршруту в село Усть-Чорна). Найкращий, а мо й єдиний))), для більшості варіант - добираєтесь в Тячів, а там шукаєте бус, який відвезе вас в Усть-Чорна. Автобуси ходять, але рідко (здається один раз в день) і я навіть не знаю розкладу, та й мало хто його знає).
   Зак не забув, коли я був в тих краях (2017 рік) в Усть-Чорна, в приватній пекарні пекли дуже смачний хліб), пекарня вроді неподалік зупинки, на центральній вулиці.
   На центральній вулиці встановлено вказівник з маршрутами, що проходять через, чи починаються в Усть-Чорна.


   Нам потрібен червоний маршрут до гори Темпа. Йдемо у вказаному на маркуванні напрямку і десь за кілометр чи трохи більше, потрібно перейти міст


   в місці де зливаються дві ріки (Гук і Мокрянка) буде ще один вказівник.



   Переходимо ще один міст, як вказано на маркерах, а далі вже постійно по червоному маршруті, аж до Перемички під горою Стіг).





   Маршрут добре маркований, ідете постійно роз'їждженими дорогами, на всіх "популярних вершинах" стоять вказівники (так було в 2017).







   Озера, в ясну погоду, добре видно з хребта. Стежки спуску до озер, також добротно протоптані.



   Червоним маршрутом йдемо до Перемички за горою Стіг, а далі звертаємо на зелений, що веде в Драгобрат і далі в Ясіня (в 2017 році вказівник з зеленим маршрутом до Драгобрату було пошкоджено - відірвана табличка з маркером).



   З Драгобрату в Ясіня ще веде жовтий маркер маршуту - шлях тдовший, але простіший і легший (постійно дорогою без підйому в гори), але ви вийдете на початку Ясіні (з сторони Рахова).
   Якщо виникли запитання щодо маршруту на Свидовець з Усть-Чорна до Драгобрату - пишіть в коментарях.

Опих походу тут 

Фото тут

Відео


4 коментарі:

  1. В мене питання, збирались спускатися в с. Кваси, але через логістичні труднощі вирішили йти до с. Ясіня. Моя питання стосується того чи після Драгобрату по зеленому маршруту є можливість поставити палатки і щоб було джерело поблизу ? Нам потрібно зранку бути в с. Ясіня, тому добре було б десь за 4-6 км перед селом місце для ночівлі знайти

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Облаштованих місць, для ночівлі, на зеленому маршруті немає. З рівним місцем під палатки також проблема, лише перед спуском Ясіня є полонини де можливо найти місця щоб розкласти намети.

      Видалити
  2. чи є трек маршруту? чи відмічені точки для ночівлі? який час закладати на маршрут? Дфкую дуже :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. В MAPS.ME, мабуть, знайдеться без проблем, плюс маркування маршруту (було коли ми ходили тими краями) досить хороше. Місць для ночівлі вистачає, біля кожного з озер є рівні місця, щоб поставити намети, а також джерела звідки набрати води. Протяжність маршруту орієнтовно 48 кілометрів, за скільки часу пройти, тут вже все залежить від учасників групи - є люди, що за один день проходять). Ми йшли чотири дні повільним темпом, довго спали і відповідно кожного дня на маршрут виходили десь опівдні).

      Видалити