Карта маршруту Свидовцем. Від Драгобрата до Квасів

   Маршрут: Драгобрат - Перемичка - гора Жандарм -гора Близниця Велика - гора Близниця - полонина Стремчеська - полонина Браїлка - Кваси (приблизно 14 кілометрів)



Клікніть по зображенню, щоб збільшити


Добратись в Драгобрат не було проблемою, принаймні раніше. Їдемо в Ясіня, а звідти була ціла купа УАЗіків, що везли до Драгобрату, як зараз, не скажу, бо чесно - не знаю).

З Драгобрата до Сідловини веде роз'їжджена дорога, маркування там б мало бути зелене, але зустрічається воно тільки спочатку маршруту в Драгобраті, але ніц страшного в тому нема - з Драгобрата вийдете, а далі постійно вверх).



Вийшовши на Сідловину звертаємо ліворуч і постійно собі йдемо, так само, роз'їждженими дорогами через Жандарм і Близниці, роздивляючись Карпатські краєвиди.

Фото вказівників з мітками маршруту не маю, бо коли йшли тими краями їх позадувало снігом.


Відстукувати "горизонтальні" бурульки і портити такий красивий витвір природи не хотілось). В ДОБРУ ПОГОДУ, навіть зимою, заблукати на цьому маршруті нереально, а в погану - краще посидіть в хаті, бо нашо вам того клопоту і собі, і людям, шо будуть вас шукати?

За вершиною Близниці дорога розходиться. Ми звернули на ліво і спустились до полонини Браїлка.


На полонині є "тепла" колиба - тобто з буржуйкою, в холодну пору ідеальне місце для ночівлі). Поруч з колибою джерело.


З полонини Браїлка до Квасів, а точніше села Тростянець веде добротна дорога.


Спустившись в Тростянець, проходимо кількасот метрів, в напрямку Квасів, до зупинки автобусів, або ще кількасот метрів) і ми на вокзалі в Квасах. Гарних вам походів і вважєйте.

Опис походу тут

Відео


Більше фото з походу

Немає коментарів:

Дописати коментар