Карта маршруту. Аршиця

 Маршрут: село Мислівка - гора Пустошак Малий - гора Пустошак Великий - полонина Німецька - гора Горган Ілемський - озеро Аршиця - гора Нивка - озеро Росохан - село Осмолода (приблизно 38 кілометрів)



Клікніть по зображенню, щоб збільшити


Маршрут на Аршиць починається з села Мислівка, а точніше за кількасот метрів, перед центром села (зупинки) якщо їхати зі сторони Долини. Зі Львова до початку маршруту на Аршицю ми добирались автобусом Львів-Хуст.


Виходимо на зупинці і повертаємось до першого повороту праворуч, як на карті, що вище. Далі по добротній сфальтованій дорозі, на якій виможете зустріти, аж три маркера маршрутів (синій, жовтий, зелений).


Щоб втрапити на Аршиця, нам потрібен жовтий маршрут. В місці де жовтий маршрут відгалуджується від дороги, встановлено стенд з картою маршрутів з села Мислівка.


Звертаємо ліворуч, з асфальтованоїдороги, на грунтову, 


а далі починаємо підйом до гір Малий і Великий Пустошак. Пам'ятайте, фото зроблено в 2018 і все може змінитись, дерева вирубають чи посадять кілька нових, браму перефарбують, а мо й знесуть чи змінять.


Маршрут було марковано добре, жовтий маркер (літо 2018, як тепер? Сказати не можу).


Пройшовши Малий і Великий пустошак, виходимо на полонину Німецька.



На полонині Німецька доволі багато рівного місця для наметів і хмизу, в лісі довкола, до речі намет ми розкладали також в лісі, бо на самій полонині доволі вогко було в той час. Також тут є джерело, по ліву сторону, ближче до кінця полонини (місце на карті вказано приблизно).
Пройшовши полонину Німецько виходимо на роздоріжжя, а точніше перехрестя стежок, нам праворуч і вверх. Раніше тут був вказівник, але ще в 2018 його стан - дуже поганий).



Мо тепер є новий, а мо нема взагалі ніякого, як б там не було, але йдемо на південь і вверх. Спочатку лісовою стежкою,


а далі по гограм і крізь жереп, цілком можливо, що потрібно буде трохи продиратись крізь жереп, хз, в 2018 стежка була доволі проходима.


Вказівники на вершині гори Горган Ілемський також були в поганенькому стані.


З гори Горган Ілемський спускаємось південним схолом, маршрутом з чорним маркуванням



Йдемо чорним маршрутом, аж до початку великої вирубки, де зходимо на жовтий маршрут траверса Аршиці. Раніше на "розвилці" було добре видно маркери маршрутів з вказаним поворотом.


Тепер, постійно йдемо жовтим маршрутом.


Йдучи траверсом хребта не пропустіть вихід до озера Аршиця, в четвертому урочищі від Горгана Ілемського, раніше там був ось такий вказівник.


Друга ночівля у нас була на озері Аршиця, тут також вистачає рівного місця для наметів.
З озера Аршиця повертаємось на жовтий маршрут і йдемо ним аж до місця де жовтий маршрут "впирається") в чорний.


Тут можна звернути вліво і вийти на гори Нивка та Менчелик (потім цим ж маршрутом спуститись сюди, рекомендую, вартує вийти на вершину після довгого траверсу), або ж, піти праворуч і почати спуск до озера Росохан.



Врахуйте, що озеро Росохан не завжди повноводне і є ймовірність застати замість озера, просто яму з колодами на дні.
Після озера Росохан, продовжуємо спуск чорним маршрутом, аж до добротної грунтової дороги. Звертаємо ліворуч і нею йдемо до самої Осмолоди.


Біля лисництва Мшана, чорний маршрут об'єднається з зовтим, але це не дуже вже й важливо, ми йдемо дорогою нікуди не звертаючи,


лише перед осмолодою на великому роздоріжжі, потрібно повернути в напрямок села, а то знову вийдете на маршрут, тільки тепер синій і червоний).


Цей матеріал варто використовувати лише для планування маршруту на Аршицю. В похід з собою варто брати, як GPS треки маршрутів так і детальні друковані мапи району куди йдете і звісно ж компас. Скачати трек маршруту на Аршицю без гори Нивки можна тут, а друковані мапи маєте змогу придбати в туристичних магазинах. Цікавого Вам походу).


Відео

Немає коментарів:

Дописати коментар