Карта маршруту на гору Овул

 Маршрут: Осмолода - Різарня - Дарів - гора Овул (приблизно 17 кілометрів в одну сторону)



Клкніть по зображенню, щоб збільшити


Маршрут на Овул починається з Осмолоди. До самого підйому на гору впринципі все просто - від зупинки в Осмолоді, йдете до моста, за яким починаються всі маршрути з села в Горгани, далі на роздоріжжі звертаєте ліворуч, на маршрути, що ведуть до Сивуль, Горгану, Попаді.



Тепер до самого лісництва Дарів йдемо дорогою, нікуди не звертаючи.



Дорогою будуть зустрічатись червоний і синій маркери.


Поблизу Різарні, натрапите на стенд з маршрутами, що розходяться в цьому місці.


На стенді (вверху, в центрі) добре видно місцезнаходження гори Овул, червоний маршрут відходить праворуч, а нам тепер йти синім і живтим маршрутами.


Перед роздоріжжям де синій маршрут веде далі на Сивулі, а нам потрібно звернути на Дарів було також встановлено стенд з маршрутами,


а ще дорожній знак,


думаю не промахнетесь).
З лісництва Дарів (на гуглокартах Дарів чомусь іменуть Осмолодою, а Осмолоду якось інакше)) є кілька варіантів підйому на Овул.


Можна підійматись одразу з Дарова, а я зробив так, як намальовано на карті вище. Обійшов в західному напрямку і тоді дорогами через вирубки почав підйом.


Дороги постійно не тримався і заліз в яр, яким піднімався до початку жерепу, а далі жерепом), чому таке вчудив то вже, кому цікаво читайте в описі походу на гору Овул. Лізти в яр і жереп не раджу, місцеві казали, що є нормальна стежка, яку я приблизно наніс на карту. 
На вершині гори Овул ви надибаєте геодезичну вежу, це і буде ваш орієнтир, що ви таки точно на вершині, бо через жереп видимість довкола "не дуже".


Знайшов, ще ось такий трек на гору Овул ТУТ, що і як там сказати не можу, бо не йшов ним. Про інший варіант підйому - відразу з лісництва Дарів, то бачив в інтєрнєтах, що люди частіше йдуть ним і краєвиди там вроді кращі).
Похід на Овул, як то кажуть "на любителя", я описав той маршрут яким ішов, а ви вже вирішуйте, який обрати і чи взагалі йти на Овул). 


Відео

Немає коментарів:

Дописати коментар