Карта походу: хребет Пнів'є, гора Чивчин, трохи кордону, Піп Іван Чорногірський, Вухатий Камінь і Смотрич

 Маршрут: Шибене - полонина Луковиці - полонина Озірний - полонина Масний Присліп - урочище Штефулец - урочище Альбин - полонина Мількова - гора Чивчин - кордон - полонина Радул - полонина Щівник - гора Вихід - гора Васкул - гора Піп Іван Чорногірський - гора Вухатий Камінь - гора Смотрич - Дзямброня (орієнтовно 75 кілометрів)



Клікніть по зображенню, щоб збільшити


Маршрут починається в Шибеному, одразу від прикордонної застави веде дорога до хребта Пнів'є, йдучи яким, проходимо полонини: Луковиці, Озірний, Масний Присліп. Вирушаючи на маршрут не забуваємо взяти дозвіл в прикордонників, адже більша частини маршруту проходить поблизу і по самому кордону.


З полонини Масний Присліп починаємо спуск в урочище Штефулец.


В урочищі починаються перші красоти походи не маркованим маршрутом. Доречі, вище описана ділянка маршруту і далі аж до гори Чивчин не маркована ( 2018 рік).
З урочища Штефулец йдемо вздовж ріки Чорний Черемош до урочища Альбин, де переходимо вбрід Чорний Черемош і починаємо підйом вздовж потоку Альбин до полонини Мількова, що під вершиною гори Чивчин. Не ходіть так, як йшли ми, вздовж потоку Альбин нема ні доріг ні стежок, весь час ми ішли прямо по воді. Детальніше в описі походу.
Після підйому на вершину гори Чивчин і спуску до кордону, на вас чекає довга прогулянка вздовж кордону до гори Стіг. Цей відрізок шляху пролягає по добротній дорозі  і можна сказати прямій дорозі, з якої нікуди не потрібно звертати.


Перед горою Стіг звертаємо праворуч і також, нікуди не звертаючи, йдемо через полонини Радул і Щівник та гори Вихід, Васкул до гори Піп Іван Чорногірський.
Цей відрізок маршруту вже маркований і доволі часто можна зустріти вказівники з відстанями до найближчих гір.



З гори Піп Іван до гір Вухатий Камінь і Смотрич, ведуть протоптані широкі шляхи, в ясну погоду заблукати важкувато, а в теплу пору року тут доволі багато людей, в вихідні дні аж забагато.



Відвідавши Вухатий камінь і Смотрич, спускаємось в Дзямброню, а звідти вже виїжджаємо автобусом в Верховину.
Місця ночівлі не вказував, бо ночували там, де застала ніч. На рахунок води: хребет Пнів'є - на хребті знайти воду важкувато, потрібно спускатись на відроги хребта; перед вершиною гори Чивчин на полонині Мількова є джерело; вздовж кордону одне чи два джерела, але є вірогідність їх пересихання; на Радулі і Щівнику джерела біля колиб; на решті маршруту аж до полонини Смотрич джерел немає, окрім потічків з Дзямбронськими водоспадами неподалік полонини, якщо йти з Вухатого Каменю.
Увага! Все написане вище варто використовувати тільки для планування маршруту, йдучи в похід беріть з собою карти, компаси і gps. Зараз, ще скину вам кілька треків до гір описаних в маршруті.
Отут gps трек до гори Чивчин і трохи по кордону, тут трек від гори Стіг до Піп Івна Чорногірського і далі до Вухатого каменю , а також до полонини Смотри ч села Дзямброня. Ну а на гору Смотрич вийти з полонини Смотрич не так вже й важко - стежкою, постійно вверх.
Вдалих походів і вважєйте на маршрутах.


Відео



Немає коментарів:

Дописати коментар