Відпочинок, яким він може бути?

   Відпочинок - класна штука тут зі мною погодиться кожен, а ще є така штука, як лінь - вміння відпочивати до того, як втомився). Є в мене колєга котрого якось кликав з собою в похід відпочити, отут мабуть дехто посміхнувся згадуючи круті підйоми на вершину).


   Сказав він мені, що - це не відпочинок, відпочинок -  це коли лежиш і нічого тебе не колише (в основному робота), хочеш поїв, хочеш поспав. Тоді не став з ним сперечатись, у кожного своє уявлення про те, як відпочивати: хтось спить, хтось їсть, хтось лежить на пляжі, хтось стрибає з парашутом, хтось катається на велосипеді, хтось сидить перед ящиком, хтось іде по 20-30 кілометрів в день з рюкзаком).
   Коли повернутись до відповіді мого колєги, про варіант відпочинку, то чим похід не підходить під його критерії? Робота? Спочатку потрібно щоб хтось до тебе додзвонився з тої роботи))), а коли ти десь дерешся вверх то робота плавно переходить з основних твоїх проблем до проблем, що колишуть тебе так само, як швидкість з якою пливе бегемот, коли ти зранку встаєш на роботу. Хтось з вас часто зранку думає, як швидко плавають бегемоти?. Правда буває, що таки якась зараза, до тебе додзвонюється і тоді, приблизно на п'ять хвилин, повертаються мирські проблеми, та так само коли та зараза захоче вона до вас додзвониться і на пляжі, і в забігайлівці, і коли ви лежите на дивані мирно переглядаючи передачу про бегемота і час від часу дивлячись, як супер таблетка лікує все за три хвилини, чи ще якусь рекламу.
   Та коли денний перехід завершено і намети розкладені та зготована вечеря, вмившись в гірському потічку, сидиш біля вогнища попиваючи запашний чай, під звуки вітру в верхів'ях дерев, спів птахів, журчання ріки.


   Ось, що для мене справжній відпочинок душі і тіла, хоча душа відпочиває на протязі всього маршруту, чого не скажеш про тіло), а сон на природі, за одну ніч ти висипаєшся за всі робочі будні проведені в місті, тут тебе не збудить будильник бо ти просто його не вмикаєш, не потривожить клаксон чи сигналізація машин бо їх тут немає, а якщо зупинитись, на ніч, там де немає зв'язку, то ніхто не надзвонювати до вас нав'язуючи суєту буденних проблем. Прокинувся коли захотів і пішов куди захочеш.


   В ідеалі - це соло похід котрий ти спланував сам, тоді ні під кого не потрібно підлаштовуватись, нікого доганяти, нікого не чекати, а хоча, добре підібрана компанія також додасть відпочинку веселих та незабутніх спогадів, все залежить від чого відпочивати).



   Непогано розвантажить після важкого робочого тижня і поїздка кудись на вихідні, щоб змінити обстановку. Наприклад: стіни спального району на мури замку, або посидіти в кав'ярні на тихій вуличці в місті де ви ще не були, де будинки будувались красивими, а вулички, обов'язково, повинні бути покриті бруківкою))).
   Ось так я уявляю собі справжній відпочинок і не тільки уявляю, а стараюсь відпочивати тільки так бо все решта (суб'єктивна думка) - це та сама суєта, тільки розрекламована під відпочинок.

Немає коментарів:

Дописати коментар