Карта маршруту до гори Ключ, Мертвого Озера та водоспаду Сукіль

   Маршрут: село Дубина - водоспад на ріці Кам'янка - меморіал на горі Ключ - Мертве Озеро - водоспад Сукіль - село Кам'янка - село Дубина (приблизно 32 кілометри)



Клікніть по зображенню щоб збільшити



Увага маршрут приблизний, так щоб зорієнтуватись де що є і куди іти)

   Починали ми свій похід з села Дубина, доїхати сюди можна будь-яким автобусом, що їде зі Львова до Сколе, або навпаки, варто попередити водія про те щоб зупинив на зупинці з якої ближче до водоспаду Кам'янка, бо в селі Дубина дві автобусні зупинки і з іншої буде потрібно ще довго іти).


   З села Дубина вирушаємо до водоспаду Кам'янка (детальніше, як зайти до водоспаду з села Дубина дивіться тут)


   В мальовничій долині за водоспадом Камянка, звертаємо ліворуч на стару дорогу, що веде в гори. Тут навіть є маркування - жовтий маркер з цифрою 500.



   Чи то ми десь вище не туди пішли чи то таки маркування поганеньке, але маркери чим вище тин рідше зустрічаються, але тут головне вийти на хребет і звернути праворуч. 


   Біля меморіалу на горі Ключ встановлено карту з туристичними маршрутами в Сколівських Бескидах, але жоден з них нам не підходить, хоча можна пройтись до межі Львівської області по жовтому маркуванню. Правда тоді пропустите досить цікаві скелі на хребті.


   Цікавіше іти хребтом, але важче, стежки дуже погані, часто їх просто немає і багато буреломів.


  Доходимо до дороги, що розділяє Львівську і Франківську області.


   Переходимо дорогу і спускаємось вниз до самого яру, спочатку якого і буде "справжнє" Мертве Озеро.


   Далі повертаємось на дорогу на межі областей, піднімались від Мертвого озера ми вже стежкою, що показав нам єгер, вийшли трішки далі від потрібного нам місця, але і йти нею було зручніше.
   Ще трішки місимо болото, але згодом, ближче до села Сукіль, дорога доволі хороша, нею і спускаємось в село.



   В селі варто буде спитати, як зайти до водоспаду, позначення на карті приблизне, але кожному мешканцю Сукіля відоме місце знаходження водоспаду), до речі в селі їх кілька.



   З Сукіля повертаємось в село Кам'янка, для цього потрібно перейти невисокий, але з гарними краєвидами  хребет.


   В селі Кам'янка можна сісти на автобус до Львова чи Сколе, але їздять вони там не часто, тож якщо чекати потрібно довго то краще вже перейтись до села Дубина і там за кілька хвилин сісти на автобус в потрібному напрямку.


Відео тут





Немає коментарів:

Дописати коментар