Карта маршруту з Квасів до Петроса

   Маршрут: Кваси - полонина Менчул - гора Копиця - гора Шешул - гора Петрос (приблизно 16 кілометрів з Квасів до Петроса)



Клікніть по зображенню щоб збільшити


   Добратись в Кваси немає жодних проблем, тут хороше залізничне і автобусне сполучення.
   Маршрут з Квасів до Петроса починається при трасі з південного краю села. Якщо іти з вокзалу - потрібно вийти на трасу і іти нею в сторону Франківська).


   На вказівнику пише 17 кілометрів, але в зимовий період, через те, що частину маршруту добряче замітає снігом і над деякими місцями нависають карнизи, народ ходить до Петроса через гори Копиця і Шешул - на цьому і "економиться кілометр", але тре так добре топати вверх.
   Якщо перед залізничним мостом, під яким проходить маршрут до Петроса, звернути лівороч то натрапите на джерело з водою Буркут.


   Дорогою вам зустрінеться КПП Карпатського біосферного заповідника, переважно (влітку) тут хтось чергує і збирає гроші (рекреаційний збір).

  


   Маршрут добре маркований, а в зимовий період, через популярність вершини, з Квасів до Петроса, майже завжди, протоптано стежку, правда є можливість, що на відкритих ділянках її замітатиме доволі швидко).
   


   На полонині Менчул є колиба з двома кімнатами в яких є печі. Також неподалік є біостаціонар в якому постійно чергують люди, наскільки мені стало відомо там можна орендувати кімнату і звичайно ж при потребі туди можна звернутись за допомогою.



   В зимовий період похід на Петрос, як я вже писав вище, проходить ще через дві вершини, підйом на які починається відразу з полонини Менчул.  





   Ідучи з Квасів до Петроса в період коли гори вкриті снігом, будьте максимально уважні, щоб не "вискочити" на карнизи. Пам'ятайте в погану погоду і при поганій видимості краще повернутись, чим зберегти здоров'я собі і іншим.



Відео

Немає коментарів:

Дописати коментар