Карта маршруту Верховинським Вододільним хребтом. Від Сянок до Пікуя

Маршрут: Сянки - гора Перейба - гора Ближня - гора Кругла - перевал Кути - Дрогобицький Камінь - гора Старостина - перевал Хрести - гора Журовка - гора Листкованя - перевал Руський путь - гора Великий Верх - гора Острий Верх - гора Припір - гора Нондаг - Буківська полонина - гора Пікуй - село Біласовиця (приблизно 41 кілометр)



Клікніть по зображенню, щоб збільшити


Найкраще добратись в Сянки (початок маршруту) електричкою Львів-Сянки. 
Маршрут Верховинським Вододільним хребтом починається від станції Сянки (місцями, навіть, можна зустріти жовте маркування).



Ним ви вийдете до траси Льві-Ужгород, можна також пройтись селом, займе це не набагато більше часу, але дасть можливість зайти в магазин і докупити те що забули).


Трасою Н13 йдемо до місця, де вона звертає праворуч, а ми сходимо на грунтову дорогу по якій йдемо лише кілька метрів, а далі починаємо підйом на Вододільний хребет. Орієнтиром буде великий хрест на схилі, а стежина на хребет веде по просіці.



Вийшовши на хребет звертаємо ліворуч і продовжуємо свій шлях лісовою стежкою.


На цьому відрізку шляху потрібно бути уважним і стежити за маршрутом, тож не варто далеко ховати карту і компас, які ви мабуть на забудете взяти з собою, чи хоча б смуртфон з скачаним треком маршруту Верховинським Вододільним хребтом. Стежка місцями заросла, коли я був в тих краях, а маркування цієї ділянки маршруту в доволі поганому стані.


Пройшовши цю частину маршруту, виходимо на відкриту ділянку хребта.



В хорошу погоду, зорієнтуватись на хребті немає жодних проблем, постійно йдете широкою, грунтовою дорогою, лише до скель на південно-західному схилі Верховинського Вододільного хребта  ведуть, добре помітні стежки. На хребті, в основному, зустрічається червоний маркер маршруту.



І так до самого Пікуя. Щоб спуститись з Пікуя в село Біласовиця, потрібно перейти на північно-східний схил хребта, одразу з вершини гори пікуй, а далі добре протоптаною стежкою до самого села.
Спустившись з Пікуя в Біласовицю, йдемо селом в східному напрямку до траси, звідки вибираємось в "цівілізацію").


Вище наведена інформацію, варто використовувати при плануванні походу Верховинськи Вододільним хребтом, а на маршруті використовувати карти Верховинського Вододільного хребта і компас, які можна придбати в туристичних магазинах, а також трек маршруту Верховинським вододільним хребтом, можна скачати ТУТ


Відео

Немає коментарів:

Дописати коментар