Карта маршруту: палац Шенборна, водоспад Скакало та замок Сент-Міклош

Маршрут: станція Карпати - палац Шенборнів - Слов'янське капище - водоспад Скакало - Чинадіївський замок - станція Карпати (приблизно 18 кілометрів).



Клікніть по зображенню щоб збільшити


   Зі Львова до станції Карпати найкраще добиратись поїздом Львів-Мукачева (відправлення з Головного вокзалу - 7:10).
   Поблизу станції повинен бути вхід в парк Шенборна, точне місце вказати не можу бо заїжджав іншою дорогою, яка трішки далі від станції, як варіант можна спитати в касі.


   Джерело краси в парку Шенборна знайти не проблема, в парку встановлені вказівники і людей в яких можна спитати дорогу там завжди багато).


   Дійти до Словянського капища з палацу Шенборна, якщо ваш телефон підтримує GPS навігацію також не буде проблемою, головне попередньо запам'ятати, як виглядає місце на супутниковій карті. Звичайно можна і без GPS, але тут вже варто мати з собою паперову карту і компас (в лісі є декілька роздоріж) та триматись західного напрямку, дорога почнеться від джерела краси. Перед капищем буде зруб лісу. Його помітно на супутниковій карті.


   Щоб добратись до водоспаду Скакало від Слов'янський капища, просто спускайтесь вниз дорогою, що веде попри зону лісу.


   За порадою місцевих жителів я ще спочатку села звернув з траси на ґрунтову дорогу і нею доїхав до відпочинкової бази Водограй, якщо їхати далі по трасі то буде ще один міст, ним я повертався.
   Від бази Водограй до водоспаду Скакало веде маркований маршрут.



   Мабуть можна вийти до початку маршруту і пройшовши через базу Водограй, принаймні вихід з неї до початку маршруту є, але точно про таку можливість сказати не можу.



   Коли від водоспаду спуститесь знову на дорогу то добратись до Чинадіївського замку зовсім не проблема, постійно прямо. Після того, як проїдете під мостом траси Київ-Чоп через кількасот метрів вулиця закінчиться, на роздоріжжі праворуч і також весь час прямо, після того, як проїдете залізничний переїзд варто уважніше дивитись на ліву сторону вулиці щоб не пропустити замок Сент-Міклош. 



   Найкраще для цього маршруту підійде формат велопоходу, громадський транспорт в Чинадієво я зустрів тільки кілька разів і точного розкладу місцевих автобусів не знаю, а якщо долати маршрут пішки то залишиться мало часу на цікаві місця.



Немає коментарів:

Дописати коментар