Звіробій

   Нещодавно в поході дізнався, як виглядає ще одна з корисних рослин яку можна зустріти в Карпатах - Звіробій.


   Як і більшість корисних рослин, звіробій позитивно діє майже на весь організм, але особливо хотілось б виділити те, що завдяки звіробою покращується засвоєння і накопичення в організмі вітаміну С, він має хороші ранозагоювальні властивості тож може допомогти при порізах та опіках, завдяки звіробою, що пригнічує ріст бактерій можна запобігти гноїнню ран отриманих внаслідок опіків. Допоможе звіробій в лікуванні ясен та усуненні неприємного запаху з рота. Ще цю рослину застосовують при гнійних ангінах та гайморитах. Також звіробій використовують для лікування депресивних психозів.

   В народній медицині звіробій використовують при розладах нервової системи, мігрені та безсонні. Допоможе цілюща рослина і при низькому артеріальному тиску.
   Але! Окрім корисних властивостей, має звіробій й негативні. При тривалому вживанні, звіробій може викликати тимчасову імпотенцію (тут вам допоможе чебрець ☺), також вживання звіробою підвищує чутливість шкіри до ультрафіолету, отож не варто пити чай з звіробою під час походів в горах де сонце пече набагато сильніше, а ніж в долині).

Немає коментарів:

Дописати коментар