Огляд ліхтарика Black Diamond Iota

   Збираючись в зимове соло вирішив, скористатись Банком спорядження від, мабуть відомого усім любителям походів, сайту ПроПоходи і взяв з собою в якості резервного освітлення ліхтарик Black Diamond Iota, а заодно й поглянути на це, порівняно нове, "чудо" від відомого виробника туристичного спорядження Black Diamond.


   Далі буду писати, що  і як в цьому ліхтарику, вірніше - що я з ним робив і як він на це все реагував).Про характеристики вказані виробником перекопіпащувати не буду, скоріш за все, якщо ви натрапили на цей огляд ліхтарика Black Diamond Iota, то вже цікавились ним і знаєте скільки в ньому тих люменів, яка в нього вага, розміри і тд, а просто хочете отримати ще якусь інформацію, перед тим, як зробити вибір на користь ліхтарика чи навпаки.

   Отож.
   Коли отримав пакет і дістав з нього ліхтарик, то чудо виявилось ще меншим аніж я думав, цифри в характеристиках - це одне, а от потримати в руках - зовсім інше).
   Щоб ви мали додаткове уявлення про розміри ліхтарика Black Diamond Iota, ось вам таке фото.


   На рахунок налаштувань ліхтарика. Так), окрім звичних вкл/вкл цей ліхтарик має кілька додаткових функцій: блокування від випадкового ввімкнення, налаштування яскравості. Розібратись в налаштуваннях доволі просто, щоб заблокувати ліхтарик - натисніть і утримуйте механічну кнопку


   доки інформаційний світлодіод почне мигати синім.



   Розблокувати - утримуйте кнопку доки ліхтарик не засвітиться.
   Щоб налаштувати потрібну яскравість, увімкніть ліхтарик і утримуйте механічну кнопку, про досягнення максимальної чи мінімальної яскравості ліхтарик сповістить вас - "моргнувши").
    Регулювання яскравості доволі таки цікава штука, тут кожен зможе обрати той рівень яскравості, який потрібен для виконання тієї чи іншої роботи, а окрім того, ще заощаджує заряд батарейки коли потрібне лише невелике освітлення.
   Ще про яскравість. Ось два фото, правда на звичайну мильничку, але дадуть уявлення про освітлення. Фото зроблені в "дуже темну нічку"), небо затягнуте хмарами, на небі не видно ані місяці, ані зірок
   Мінімальна яскравість.


   Максимальна яскравість.


   Освітлення від ліхтарика Black Diamond Iota вистачить щоб розкластись вночі, назбирати дров, приготувати вечерю, а в випадку потреби з ліхтариком можна сміло іти потрібною стежкою вночі.
   Про ємність батареї. Мордував я цей ліхтарик на максимальному освітленні трішки більше трьох годин (температура навколишнього середовища була в середньому 5 тепла), плюс до цього можна додати ще годину на різних режимах яскравості і таки розрядив повністю батарейку). Але врахуйте, що з тим, як буде зменшуватись заряд батареї, відповідно і зменшуватиметься максимальна яскравість.
   Ага і ще одне "нововведення"), сенсорна кнопка з правого боку ліхтарика, допоможе вам відразу перейти з обраної яскравості на максимальну. Спочатку трохи якось воно незвично, що просте торкання ліхтарика може швидко щось змінити), наприклад, якщо ви в наметі скеровуєте промінь в потрібне вам місце, але до цього швидко звикаєш і з часом починаєш використовувати цю функцію лише при потребі). Хоча, якщо прибрати цю сенсорну кнопку то ціна ліхтарика зменшилась, а отже він б став "бюджетніший").
   Окрім походів ліхтарик, на мою думку, підійде для вечірніх пробіжок, катанню на роликах і прогулянках на велосипеді в погано освітлених місцях, для рибалки цей ліхтар підійде чудово, також Black Diamond Iota сміливо можна використовувати і вдома для побутових потреб адже вам не потрібно буде щоразу купувати батарейки і "берегти" їх тільки для походу).
   Так "йдемо" далі). В режимі стробоскопа, заряд батарейки світиться постійно і в випадку якщо вам потрібно подати сигнал, щоб вас було легше знайти ви будете орієнтуватись про час, що залишився до моменту коли розрядиться акумулятор ліхтарика. На жаль я не спробував скільки часу ліхтарик працює в режимі стробоскопа(.
   Резинка, що тримає ліхтар регулюється просто чудово. ЇЇ легко підлаштувати навіть не знімаючи ліхтар з голови, що доволі полегшує життя) в випадку якщо довжина резинки була підлаштована на "чисту") голову, а вам потрібно вдягти шапку.


   А ще, правда це вже "індивідуальне"), ширина резинки гарно підійшла, щоб без проблем прилаштувати ліхтарик в кільце намету і при потребі швидко його зняти.


   Ще одне - в цьому ліхтарику немає "трЄщотки"), зовсім інші відчуття при регулюванні нахилу ліхтарика і тільки позитивні))).


   Ну і на завершення. Коли ліхтарик заряджається - інформаційний діод миготітиме зеленим, якщо мигати перестав, значить ваш ліхтарик повністю заряджено. От при зарядці виявив дещо, що мені не сподобалось - ліхтар не світить коли заряджається батарея, але у випадку нагальної потреби його можна від'єднати від "зарядки" і використати в потрібних цілях. Час заряджання "з нуля" до "повного" трішки більше години.

   І так, що хорошого в ліхтарику Black Diamond Iota: регулювання яскравості; достатня ємність вбудованої батареї і можливість зарядки від павербанків, телефонів і всього, що має вихід usb, невеликі розміри, але достатнє освітлення; блокування від небажаного ввімкнення; стробоскоп; можливість використовувати в побуті, як "підручний" ліхтар і не переживати, що забудеш взяти нові батарейки в похід; легкість регулювання резинки, що утримує ліхтар; достатній захист від невеликого дощу і снігу.
   Зле в цьому ліхтарику те, що він не світить коли заряжаться.


Немає коментарів:

Дописати коментар