Корисні рослини Карпат: Чорниця

   Чорниця або, як її ще називають афина - одна з найсмачніших і корисніших ягід. Входить до списку десяти продуктів без яких неможливий здоровий спосіб життя, який склала ВООЗ. Вживання чорниці покращує пам'ять і зір, зміцнює серцево-судинну систему, покращує імунітет, кажуть навіть допомагає позбавитися зайвої ваги (тим хто її збирає точно))), має протизапальні властивості, нормалізує роботу травної системи. З власного досвіду додам, що при відсутності води можна трішки, або не трішки - залежить від кількості, чорницями - втамувати спрагу.
   Отож в період з кінця червня і до вересня в походах Карпатами можна насолоджуватись не тільки красою природи, а й ягодами чорниці, при цьому з неабиякою користю для здоров'я.
   Тим хто ходить в походи Карпатами відомо на скільки в часі може збільшитись перехід коли натрапляєш на чорницю). Найбільше чорниці в Карпатах без сумніву на хребті Боржава.


   Увесь хребет вкритий кущиками чорниць.


2 коментарі:

  1. Доброго дня!

    На даний момент я відпочиваю в готелі Лапландія http://bukovel-laplandiya.com.ua/ Як я можу дістатися місця де росте багато чорниці? Чи Ви знаете де знаходится чорниця біля мого готелю? Дуже буду вдячний якщо Ви допоможите мені!

    ВідповістиВидалити