Скільки коштує екскурсія, подорож в цікаві місця України?

   Уже порівнював ціни на похід в гори, а нещодавно мені в соцмережі прийшло запрошення на екскурсію в Чернівці з вказаними цінами та послугами, та в Чернівцях я уже побував, а заодно відвідав Хотинську фортецю і тепер є можливість порівняти - скільки коштувала моя мандрівка з ціною котру пропонує мені туроператор.
   Ось Вашій увазі розпорядок) екскурсії і ціна, що мені пропонують.

Запрошуємо оглянути всесвітньовідомий чернівецький університет та відвідати батьківщину Івасюка та Миколайчука

1 день: Львів (виїзд 08:00) – Чернівці (екскурсія університетом, обід, екскурсія містом та вільний
час) – Мамаївці (поселення в готель о 21:00 та вечеря).

2 день: Мамаївці (сніданок і виїзд 08:00) – Біла Криниця (огляд храмів) – Банчени (екскурсія по лаврі) – Чернівці (обід) – Лужани (огляд церкви) – Чортория (екскурсія в музей І.Миколайчука, огляд палацу Манеску-Рутковського) – Львів (повернення о 22:30).

Вартість туру: 345 грн.

У вартість ВХОДИТЬ: проїзд комфортабельним автобусом єврокласу, проживання, супровід гіда-екскурсовода, екскурсійне обслуговування в музеях, страхування на час подорожі.

У вартість екскурсії НЕ ВХОДЯТЬ і додатково оплачуються: вхідні квитки в музеях і харчування.
Вартість вхідних квитків:
 - Чернівецький університет (загальний, студентський - 20 грн./ особа, учнівський – 5 грн./особа); 
- музей-садиба І.Миколайчука
(добровільна пожертва).

Проживання: комфортний готель с.
Мамаївці, 2-х і 3-х місні номери

   Отож ціна 345 гривень, а тепер порівняємо з витратами на подорож без допомоги турфірм.
   Ціна квитка на потяг зі Львова до Чернівців: 25 гривень - загальний вагон, 53 - плацкарт, 90 - купе. Ціна разом в обидві сторони: від 50 до 180 гривень.
   До Хотина з Чернівців ми їхали приватним бусом - 30 гривень з людини, а з Хотина, назад, в Чернівці, як пишуть вище - комфортабельним автобусом за 27 гривнь, разом 57 гривень, відстань від Чернівців до Хотина набагато більша від відстаней до сіл вказаних в екскурсійному турі, тож ціни на доїзд в ці села не будуть перевищувати ціну на переїзд з Чернівців в Хотин.  Звичайно є один недолік коли ви їдете самі то проблем з переїздом з одного місця в інше більше ніж коли їдете комфортабельним автобусом))), але коли ви самі сплануєте свою подорож то звичайно і самі оберете куди вам хочеться поїхати, а куди ні.
   Так, хочеться побачити все, але скажу чесно Хотиньска фортеця виглядає привабливіше за запропоновані місця в турі. Вхід на територію фортеці 20 гривень, та до загальної суми це не включаємо бо вхід до всіх музеїв, заповідників і тп. ви оплачуєте самі, також самі оплачуєте харчування, от тільки в самостійній подорожі ви самі вирішуєте коли вам прокидатись і коли снідати, обідати, вечеряти, а не "сніданок і виїзд 08:00)" та і вільний час у вас - завжди, а не по розпорядку дня))), хочете ідете в музей, а хочете просто сидите в парку. Ціна проживання в Чернівцях: хостели від 90 гривень і готелі до ... гривень, тут також ви обираєте все самі. Хоча я за одинь день відвідав Чернівці і Хотин тож місце для ночівлі не було потрібне.
   В підсумку у нас вийшло: проїзд економ варіант максимум 150 гривень плюс 90 гривень ночівля, разом 240 гривень і максимальний, а тут вже, як самі забажаєте).
   І не забувайте, що з самостійної подорожі у вас залишиться набагато більше вражень, спогадів, цікавих історій. А ще, ви самі вирішите коли і куди вам їхати плюс самотійна подорож виключає варіант, що екскурсія відміняється бо не вистачило людей щоб напакувати комфортабельний автобус).
   І невеличка, суб'єктивна думка, чомусь, ось такі екскурсії в автобусах асоціюються в мене з перевезенням кота в такій спеціальній корзинці -  запакували, привезли, випустили погуляти, нагодували, запакували відвезли, а він на протязі усієї поїздки дивиться на світ крізь прорізи, а на прогулянках не відходить далеко від того, хто його привіз. Хоча коти, вони домашні тварини і мабуть звикли до такого, але коли уже мандруєш, то потрібно покидати звичні кімнатки і вирушати на зустріч пригодам.
   Що і скільки коштує ми уже знаємо, тепер залишилось тільки вирішити куди ми хочемо їхати на екскурсію чи в подорож). Як спланувати подорож, можна дізнатись тут, а якщо виникнуть запитання - буду радий відповісти.


Немає коментарів:

Дописати коментар