Корисні рослини: Малина

   Коли писав про похід до перевалу Руський путь, згадав, як дорогою назад натрапив на малину, багацько часу я тоді провів ласуючи цими ягодами, а що? До поїзда було ще дуууууже довго чекати, тож міг собі дозволити).

 
   А ще ящик знову нас лякає заморськими болячками, от я і вирішив написати кілька публікацій про корисні рослини. Мо заморські болячки вони й не відразу лікують, але те що є від них користь і лікування вже перевірено століттями.



   Отож - малина, а точніше лісова малина, бо в походах нам тільки така і зустрічається. Лікувальні властивості малини допоможуть побороти жар, простуду, ангіну та навіть грип, а ще малина покращує згортання крові та має потогінну дію.
   Правда малина може викликати алергічну реакцію, отож хто помічав за собою таке, зловживати поїданням цих смачних ягід не варто.
   Допоможе малина і при болях в суглобах та радикуліті, проблемах з шлунком та кишечником, а також зміцнить імунітет та кровоносні судини.
    Загалом лікувальні та корисні властивості малини, майже такі самі, як в ожини, а для всяких настоянок та припарок так само використовують стебла, листки та коріння, рецепти яких ви з легкістю знайдете в мережі тому сюди їх переписувати не буду. Краще побажаю вам ніколи не хворіти, а малину вживати лише тому, що вона смачна).

Немає коментарів:

Дописати коментар