Яремче. Куди піти, що відвідати та цікаві місця.

   Яремче - безумовно одне з найпопулярніших міст в Україні для відпочинку і з кожним роком все більше людей приїжджають сюди і тут в них виникають запитання, що відвідати, куди піти та які цікаві місця є в Яремче?
    Відповідаю. З цікавих місць в Яремче можна поглянути на водоспад Пробій,


   що неподалік базарчику де торгують всілякими автентичними речами, а також медом, різними настоянками та травами. Упс про автентичні речі щось я розійшовся - це колись там таке було, тепер тут все більше всілякого барахла, яке просто видають за автентичні речі.
   Варто побачити скелі Довбуша, до них потрібно буде трішки пройтись, але вони того варті. Вхід на територію платний.



   А коли вам після скель Довбуша захочеться пройтись ще далі то ідіть на гору Маковиця, що неподалік від скель.


   Ось такий краєвид я споглядав з гори в лютому 2017.
   Окрім водоспаду Пробій є в Яремче ще один невеликий водоспадик - Дівочі Сльози, іти до нього варто тільки тоді коли зовсім немає чого робити, але то на любителя, а ще дорогою до водоспаду можна завітати на відпочинковий комплекс Ведмежа Гора, де подивитись на кількох звірів, що тримають в клітці і побачити експозицію Карпати в мініатюрі.


   А тепер якщо вам набридло місто і ви хочете побачити справжній водоспад, то ідіть на автостанцію в Яремче та сідайте на будь-який автобус, що їде в сторону Татарова, попередьте водія, що ви зібрались на водоспад Женецький Гук і він висадить вас між селами Татарів і Микуличин, а звідси кілька кілометрів дорогою і ось,


   Ця мандрівка з Яремче забере у вас пів дня, а вражень вистачить на місяць).
   До речі, неподалік зупинки на водоспад Женецький Гук починається маршрут на гору Хом'як, детальніше тут. Похід на гору займе і спуск у вас мабуть більше ніж пів дня, але він того вартий).



   А якщо вам сподобаються походи, то з Яремче є декілька маркованих маршрутів, які ви можете знайти на ось такому стенді,

 
   Місце розташування стенду можна глянути тут, а заодно й подивитись на один з маршрутів, правда якщо ви тільки починаєте ходити до гірських вершин то іти цим маршрутом без досвідчених людей не варто).
   Ну от, що знав цікавого в Яремче написав та описав, а обирати куди піти і на що подивитись в Яремче - вже вам).


Немає коментарів:

Дописати коментар