Який одяг брати в похід

Похід може бути веселим, цікавим і таким, що запам'ятається надовго лише хорошими моментами. Дотримуючись декількох простих правил, ви можете підібрати потрібні речі для походу, які забезпечать ваш комфорт, коли ви ідете по маршруту, сидите біля вогню чи спите в наметі. Незалежно від того, холодно чи тепло, правильно підібраний одяг забезпечити ваш комфорт.


Базовий шар одягу

Термобілизна або компресійні футболки. Синтетичний матеріал, такий як поліпропілен, може відводити вологу від шкіри, залишаючи вас порівняно сухими влітку та зберігаючи тепло зимою.

Одяг для табору

В таборі ви схильні забруднитися. Наявність додаткового одягу цінується, особливо якщо ви готуєте, рубаєте дерево або розпалюєте вогонь (особисто я використовую той самий одяг в якому іду на маршруті). Виберіть товсту, довговічну пару шорт або штанів, і одягніть їх, як тільки ви розклали табір. Зміна брудного одягу - це хороший спосіб освіжитись.

Шапки та рукавички

Рукавички та шапки можуть додати комфорту прохолодними ночами. Покриття відкритих ділянок тіля є першим і найкращим захистом від холоду.

Сорочки і шорти

У теплі місяці добре провітрювані сорочки та шорти дозволяють пропускати повітря через них, забезпечуючи охолоджувальний ефект.

Зовнішній шар одягу

Витривалі та стійкі до погодніх примх предмети, завжди повинні бути під рукою (вверху, під клапаном рюкзака). Куртки, витрівки з капюшоном, дощовики.

Взуття

Якщо це можливо, приємно мати кілька змін взуття для походу. Більш важкі черевики або кросівки можуть витримувати тривалі походи, тоді як легке взуття добре підходить для перебування в таборі. Пара сандалій зручна річ для вечорів навколо вогню та біля намету.

Панамки, кепки, косинки

Обовязково беріть з собою щось, що закриє верх голови, лице і шию від сонця.


Немає коментарів:

Дописати коментар