Намет для зимових походів

Зимовий похід потребує спорядження, призначеного для потенційних екстремальних умов. Один з важливих елементів для зимового походу - це намет. Зимові туристичні намети (еспедеційні та екстрім версії) забезпечують захист від холоду, вітру та снігу. Зимові туристичні намети доступні в різних дизайнах, розмірах та з різних матеріалів.


Дизайн

Дві основні проблеми, пов'язані з зимовим походом, - це вітер та сніг,  дизайн намету варто підбирати для вирішення цих проблем. Кругла аеродинамічна форма дозволяє намету протистояти сильним зимовим вітрам і скидаючи сніг, щоб запобігти надмірному навантаженню.

Матеріали

На відміну від наметів для літніх походів, в зимові походи потрібно брати тількі ті намети, що складаються з двох шарів. Простір між стінками може зберігати тепло, не пропускаючи при цьому зовнішню вологість та зменшуючи конденсат. Дуги намету виготовлено з високоміцних матеріалів, таких як алюміній (кажуть краще поводить себе при мінусових температурах) або карбонові волокна, щоб витримувати навантаження під сильним вітром або сильним снігом.

Розмір

Зимові туристичні намети трохи більші, ніж літні намети. З холодними температурами і короткими днями ви проводите більше часу в наметі. Великий простір дає вам можливість спати, готувати і зберігати додаткове спорядження в наметі. У деяких наметах є тамбури, для додаткового місця де можна зберігати речі.

Як вибрати намет

Основними орієнтирами при купівлі намету для зимових походів повинні бути: місцевість, висота, кількість опадів, небезпека лавини та захист від вітру. Використовуйте місцевість та дерева, щоб зменшувати вплив вітру та потенційного снігу на намет. При необхідності викладіть з снігу стінку, щоб заблокувати вітер або вкопайте намет в сніг.


Немає коментарів:

Дописати коментар