Скільки коштує похід в гори.

   Коли писав, як спланувати похід, заодно вирішив поглянути, скільки зараз коштує похід в гори, в  так званій комерційній групі і порівняти з тим, скільки мені коштує похід тим самим маршрутом.
   Отож до прикладу візьмемо 2-3 денний похід на Петрос і Говерлу. Вартість комерційного походу з тих, що я знайшов від 500 гривень до 1000, деякі беруть тільки в валюті - 70 доларів)
   З інформації, що прочитав в цю суму входить: трьох разове харчування, послуги інструктора, медична страхування, а також використання казанків, сокир і тд.))) Оце використання сокир і казанків мабуть дописали, щоб хоч якось виправдати суму. Зауважте їжу хоч і закупляють організатори, нести продукти будете ви. Раніше ще в вартість включали трансфер з Заросляка в Ворохту а це ще приблизно плюс 250 - 300 гривень за бус на вісім чоловік. В вартість походу не входить: прокат спорядження, вхід в заповідники, проїзд.
   Вибравши найдешевший комерційний похід вартістю 500 гривень, можна сміливо приплюсувати проїзд з вашого міста до старту маршруту і повернення, порахуйте самі скільки це коштує, трансфер з Заросляка до Ворохти мінімум 35 гривень, вхід 20 гривень. Мабуть в сумі вийде мінімум 800 гривень.
   А зараз порахую яка реальна вартість походу по цьому маршруту, або скільки б мені коштував цей похід.
Продукти
   Розрахую на два дні. Два сніданки, два обіди, дві вечері. Максимум 200 гривень - хліб консерви, макарони або рис чи гречка, згущене молоко, шоколадні батончики. Якщо думаєте, що в комерційному поході вас годуватимуть чимось іншим - помиляєтесь).
Дорога
   Квиток в плацкарті зі Львова в Кваси з резервуванням коштує 67 гривень, Ворохта - Львів 62 гривні. Проїзд бусом з Заросляка нехай 50 гривень, навіть коли ідеш один завжди можна домовитись з якоюсь групою щоб під'їхати разом. Коли все додати, на дорогу потрібно 179 гривень.
Спорядження
   Тут усе просто або своє, або з прокату, або позичене в друзів. На рахунок казанка і сокири то з собою в похід беру армійський казанок куплений колись давно за 30 гривень, а сокирою ніколи в походах не користувався і скажу чесно небагато людей в дводенний похід тягнуть з собою сокиру.
   Вхід в заповідник коштуватиме приблизно 20 гривень. Медична страхівка необов'язкова).
Все разом 400 гривень і це максимум.
   Тепер знаючи скільки реально коштує похід в гори можна порівняти суми і спробувати самим спланувати похід. Звичайно, людям котрі до того ніколи раніше не були в поході не варто відразу іти туди самим, в такому випадку знайдіть досвідченого туриста-провідника, котрі за символічну суму водять групи Карпатами. 

Немає коментарів:

Дописати коментар