Львів, відомі та невідомі, але обов'язково цікаві місця, будинки, вулиці, парки, сквери, дворики і тому подібні частини міста левів.

   Львів. Можливо через те, що живеш в цьому прекрасному місті, уже не помічаєш краси, що оточує тебе дорогою на роботу, додому, під час прогулянок чи коли дивишся у вікно з автобуса, трамвая, тролейбуса, авто, або одного з сотень закладів харчування. Знаєш, що цікаве у Львові завжди поруч, але де?) Звикаєш до сонних кам'яних левів, бруківки на вулицях, веж церков і костелів, вишуканих фасадів будинків...


   Таку ситуацію потрібно виправляти. Вирішив поглянути на Львів очима мандрівника, що тільки приїхав в місто Лева). Пройдусь усіма відомими та недуже відомими місцями Львова, покажу вам фото і напишу коротку історію та легенди кожного з цих місць, вкажу розташування, а ви уже обирайте, що вам цікаво, якщо виникнуть запитання пишіть в коментарі.
   Думаю це принесе користь не тільки мені по-новому поглянути на рідне місто, але і людям, що збираються на самостійну екскурсію до Львова.
   Ледь не забув, треба ж написати легенди котрі почув коли готувався до мандрівки Львовом про походження назви міста). Окрім усім відомої історії, що Львів було названо на честь сина Данила Галицького - Лева, є ще дві легенди.
   Перша. Колись в низовині біля ріки Полтва, справді жили леви, від яких і пішла назва поселення.
   Друга. Львів названо на честь Чорнобога, якого зображували у вигляді лева.
   Обирайте котра більше сподобалась і  вперед, йдемо по бруківці вулицями легендарного міста...

Від вокзалу до вулиці Городоцької


Городоцькою в центр Львова


Проспект Свободи та площа Міцкевича. Частина 1


Проспект Свободи та площа Міцкевича. Частина 2


Вулицею Театральною та Катедральною площею до площі Ринок


Площа Ринок

























Немає коментарів:

Дописати коментар